buitenland

Zoektocht naar daders aanslagen Boston gaat door

16 april 2013

Het onderzoek naar de daders van de aanslagen in de Amerikaanse stad Boston is nog steeds in volle gang. Intussen doen meer getuigen van het bloedbad hun verhaal.

Deelnemers aan de marathon die de explosies hoorden, zeggen dat deze klonken als een bom.

Gewond

De 78-jarige Bill Iffrig zegt tegen nieuwszender CNN dat hij door de harde knallen op de grond viel. Hij heeft geen ernstige verwondingen opgelopen maar zag sporen van bloed en lichaamsdelen op de weg liggen.

De Nederlandse deelnemer Karin van der Cammen had de finish net bereikt toen zij de enorme knallen hoorde. ‘Ik ben als een gek de andere kant op gaan rennen en zag mensen gewond neervallen. Het was een grote chaos.’ Ze bleef zelf ongedeerd.

Dokter Ron Walls zegt tegen ABC News dat veel renners gewond zijn geraakt door voorwerpen op straat. ‘Stenen, stukjes metaal, blikjes frisdank, alles dat dicht bij zo’n ontploffing is, spat in kleine stukjes uiteen.’ Veel slachtoffers hebben stukjes van deze voorwerpen in hun wonden.

Gewonden

Bij de aanslagen zijn zeker drie mensen om het leven gekomen, onder wie een achtjarig jongetje. Zeker zeventien gewonden liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. In totaal raakten 140 mensen gewond.

Eerder vandaag werd bekend dat de FBI een huiszoeking doet in een voorstad van Boston. Over de uitslag van het onderzoek is nog geen nieuws bekend.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.