buitenland

Poetin: Rusland moet Greenpeace-activisten genade tonen

21 november 2013Leestijd: 1 minuut

Wat de Greenpeace-activisten in Rusland hebben gedaan, was natuurlijk illegaal. Maar dat betekent niet dat de Russische staat hen geen genade hoeft te tonen.

Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin donderdag gezegd, zo meldt persbureau Ria Novosti.

Doel heiligt niet alle middelen

Op een literaire bijeenkomst zei Poetin dat het nastreven van een nobel doel nu eenmaal niet het inzetten van alle middelen rechtvaardigt.

‘Streefden ze een nobel doel na? Ja. Mochten ze daarom het platform bezetten? Nee,’ zei de president. ‘Maar natuurlijk, de staat moet ze clementie tonen,’ sprak Poetin mild.

Illegaal protest

In september pakte de Russische kustwacht dertig opvarenden van het protestschip Arctic Sunrise op na een protest bij een boorplatform van Gazprom in de poolzee.

Alle niet-Russische activisten komen nu op borgtocht vrij. Het schip Arctic Sunrise wordt nog wel door de Russische autoriteiten vastgehouden. Morgen spreekt het Zeerechttribunaal in Hamburg zich uit over de zaak.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.