buitenland

Russische diplomaat: politie sloeg mij met knuppel

08 oktober 2013Leestijd: 2 minuten

De Russische diplomaat Dmitry Borodin, die maandagavond in Scheveningen op een hardhandige manier werd gearresteerd, zegt bij zijn aanhouding te zijn geslagen met een knuppel.

Toen hij naar eigen zeggen tegen de grond was geslagen, deden de politieagenten hem handboeien om, zegt de diplomaat dinsdagavond tegen twee Russische televisiestations in de tuin van de Russische ambassade in Den Haag.

Kindermishandeling

Borodin zegt dat de agenten hem beschuldigden van kindermishandeling en zonder huiszoekingsbevel zijn huis binnenkwamen.

‘Ik verdedigde mijn kinderen,’ zegt Borodin. Zijn dochter zou aan haar haren zijn meegesleurd, waardoor zij nu een stuk haar mist, suggereerde hij vandaag.

Misnoegd

Het ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt de arrestatie van de Rus. Als uit onderzoek blijkt dat de politie onjuist heeft gehandeld, zal Nederland excuses aanbieden aan Rusland.

Volgens de Russische president Vladimir Poetin heeft Nederland in strijd met het Verdrag van Wenen inzake diplomatiek verkeer gehandeld. Borodin is als diplomaat onschendbaar, maar hij werd toch gearresteerd. Rusland toont zich ‘misnoegd’ over de arrestatie.

Auto-ongeluk

Bronnen meldden eerder vandaag aan de NOS dat de diplomaat zaterdag naar het politiebureau moest, omdat hij zijn kinderen zou hebben mishandeld. Hij zou onder invloed van alcohol zijn geweest.

De zaak kwam aan het licht nadat de vrouw van Borodin een auto-ongeluk veroorzaakte in Scheveningen, waarbij vier auto’s beschadigd raakten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.