buitenland

‘Belmokhtar claimt gijzeling Algerije namens Al-Qa’ida’

20 januari 2013Leestijd: 1 minuut

De Algerijnse jihadist Mokhtar Belmokhtar heeft in een videoboodschap namens Al-Qa’ida de verantwoordelijkheid opgeëist voor de gijzelingsactie in Algerije. Bij de gijzeling kwamen tientalen gijzelaars en gijzelnemers om het leven.

Dat meldt de Mauretaanse website Sahara Media zondag.

Onderhandelen

‘Wij van Al-Qa’ida kondigen deze gezegende operatie aan, zegt Belmokhtar volgens de website. ‘We willen onderhandelen met het Westen en de Algerijnse regering, op voorwaarde dat ze stoppen met bombarderen van de moslims in Mali.’

Sahara Media toont de video niet op zijn website.

Algerijnse en buitenlandse media hebben Belmokhtar de afgelopen dagen al genoemd als hoofdverantwoordelijke.

Bloedbad

Woensdagochtend werden de werknemers van het gasbedrijf in het oosten van Algerije gegijzeld door terroristen. Onder de gegijzelden waren werknemers met de Britse, Japanse, Amerikaanse en Franse nationaliteit.

De poging van het Algerijnse leger om een groep gijzelaars uit handen van moslimextremisten te bevrijden, liep vervolgens uit op een bloedbad. Door beschietingen van het leger is een onbekend aantal gijzelaars en terroristen om het leven gekomen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.