Afshin Ellian Afshin Ellian

Hamas is de ware vijand van de Palestijnen, niet de Joden

29 augustus 2014Leestijd: 4 minuten

Het gedrag van terreurbeweging Hamas toont de sadistische aard van de Palestijnse jihadisten. De Palestijnen kiezen de verkeerde vijand: niet de Joden maar de jihadisten zijn de ware vijand.

Opnieuw komt er een voorlopig einde aan het gewelddadige conflict tussen Hamas en Israël. Maar een voorlopig einde is geen definitief einde.

Volgens het geloof en het handvest van Hamas komt er pas een definitief einde aan het conflict als de Joodse staat is vernietigd. Alles wat ertussen gebeurt, heeft een voorlopig karakter.

Dodelijk

Dit is geen geheim. Het wordt immers elke keer door de Hamas-leiders zelf verklaard. Deze houding van Hamas is dodelijk, en dat bedoel ik letterlijk, voor de bevolking van Gaza en ook voor de Joden. Hamas voert geen nationale maar een religieuze oorlog.

Nationale oorlogen zijn verbonden aan de belangen van een natie. Religieuze oorlogen dienen de hemelse doelen om eschatologische voorspellingen bewaarheid te laten worden. Alle onderhandelingen zijn temporeel. Omdat de religieuze oorlog de eeuwigheid zelve is.

Geluk

Een nationale strijd is omwille van een natie. Het geluk van de natie staat voorop. Een religieuze oorlog daarentegen gebruikt een volk om de gelukzalige hemelse doelen te bewerkstelligen. De oorlog van Hamas is erop gericht de vijanden van de islam te vernietigen.

Hamas kan zelfs de Palestijnse natie niet erkennen. Omdat Hamas de islamitische ummah als uitgangspunt neemt, waarvan ook de inwoners van Gaza deelgenoot zijn.

De bevrijde grond van Palestina is de grond van de islam. Die islamitische grond moet worden gereinigd van de macht van Joden. Dat is het ultieme doel van Hamas. Een wapenstilstand is een tijdelijke rustperiode in de eeuwige strijd tegen de vijanden van Allah. Jammer voor de Palestijnen, hun geluk is irrelevant voor Hamas.

Overwinning

Toch vierden de Iraanse media en Hamas-kringen de overwinning op de Joden. Welke overwinning? Wat heeft Hamas bereikt met deze oorlog?

Er is een staakt-het-vuren aangekondigd voor onbepaalde tijd. Maar dat was ook de status quo twee maanden geleden, voordat de oorlog begon. Ook toen heerste tussen Gaza en Israël  een staakt-het-vuren voor onbepaalde tijd.

Na honderden doden keert Hamas dus terug naar de oorspronkelijke toestand. Hamas eiste dat de zogenaamde blokkade van Gaza werd opgeheven. Maar deze totale blokkade was een gevolg van deze oorlog. De blokkade wordt nu inderdaad gedeeltelijk opgeheven. Ook hier heeft Hamas dus ook niets anders bereikt dan terugkeer naar de toestand van voor de oorlog.

Hoge prijs

Voor de ontvoering en het vermoorden van drie Joodse kinderen en de oorlog tegen Israël betaalde Hamas een buitengewoon hoge prijs. Het Palestijnse volk heeft moeten bloeden voor de zoveelste nederlaag die Hamas heeft moeten ondergaan.

Hamas heeft niet alleen een buitengewoon cruciale nederlaag geleden, maar de Palestijnse jihadisten zijn ook nog eens ernstig vernederd. Ze zijn in de steek gelaten door de Arabische landen. Niemand in de Arabische wereld heeft het serieus opgenomen voor Hamas. Sterker nog: twee Arabische landen, namelijk Egypte en Saoedi-Arabië, hebben Israël op stilzwijgende wijze gesteund.

Deze nederlaag was anders dan alle andere nederlagen van Hamas. Dankzij de Iron Dome staat nu vast dat elke aanval op Israël totaal zinloos is. Het defensieve systeem van Israël heeft perfect gewerkt. Israël is nu bezig met een detectiesysteem voor de grond om de bouw van tunnels te verhinderen. Israël is door vijanden omsingeld, maar de vijanden kunnen Israël niet langer via de lucht effectief aanvallen.

Tunnels

Maar Hamas kan niet meer via tunnels de steden en dorpen van Israël bereiken. Als dit bestand vier weken van kracht blijft, gaan de onderhandelingen met de Hamas-delegatie in Caïro verder

Wat zou het doel van deze onderhandelingen moeten zijn? Israël gaat naar alle waarschijnlijkheid twee doelen nastreven: de totale ontwapening van Hamas en de terugkeer van de Palestijnse autoriteit in Gazastrook.

Hamas heeft al ingestemd met het Israëlische voorstel dat de grens tussen Gaza en Egypte door de Palestijnse autoriteit wordt gecontroleerd, en niet door Hamas.

Onschuldige burgers

Hamas heeft het Palestijnse volk in een zinloze oorlogstoestand gebracht. Daardoor zijn onnodig veel Palestijnen om het leven gekomen. De exacte getallen weten we niet. We weten immers niet hoeveel Hamas-extremisten zijn gesneuveld in Gaza. Pas als we dit weten, kunnen we vaststellen hoeveel onschuldige burgers om het leven zijn gekomen.

Elk volk op aarde, dat door eigen machthebbers in een zinloze oorlog wordt meegesleurd, zal de aanstichters daarvan bestraffen door ze ten val te brengen, door ze door de rechtbank te laten berechten. De Palestijnen moeten de Hamas-leiders berechten voor de zoveelste zinloze oorlog in Gaza.

Het gedrag van Hamas toont de sadistische aard van de Palestijnse jihadisten. De jihadisten zijn de ware vijand van de Palestijnen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.