buitenland

‘Schutter Thalys was bekend bij veiligheidsdiensten’

21 augustus 2015Leestijd: 2 minuten

De man die vrijdagavond het vuur probeerde te openen op passagiers in een volle Thalys was een 26-jarige Marokkaan die bekend was bij de inlichtingendiensten. De man wordt ondervraagd, maar weigert te praten.

Dat meldt het Franse persbureau AFP.

Bizar toeval

De man probeerde vrijdagmiddag rond 18.00 uur het vuur te openen op passagiers in een volle Thalys van Amsterdam naar Parijs. De trein reed op dat moment in Frankrijk nabij de plaats Arras.

Door een bizar toeval, mislukte het plan van de schutter. Volgens de lokale krant La Voix Du Nord hoorden twee Amerikaanse militairen in burger die toevallig langsliepen het geluid van een doorgeladen wapen op het toilet. Toen de man van het toilet kwam, vielen ze hem aan. Hierbij raakten twee personen, een Brit en een Amerikaan, gewond. Een derde passagier, een bekende Franse acteur, raakte lichtgewond aan de hand toen hij het ruitje van de noodrem insloeg.

Ondervraagd

De passagiers wisten de schutter vast te houden totdat de politie in Arras de trein in kwam om de verdachte te arresteren. De man wordt ondervraagd op het politiebureau van Arras, maar weigert te praten.

De passagiers zijn opgevangen in een sporthal in de Franse plaats. Zij worden allen ondervraagd en onderzocht. Vermoedelijk zullen ze de nacht moeten doorbrengen in de sporthal.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.