buitenland

Waarom wordt naam prins Andrew genoemd in seksschandaal?

02 januari 2015Leestijd: 2 minuten

De Britse prins Andrew, de jongere broer van prins Charles, is genoemd in een Amerikaanse rechtszaak over een seksschandaal. Een vrouw verklaart dat zij als minderjarige door een rijke man is uitgeleend als seksslaaf aan zijn vrienden.

De zaak gaat om de Amerikaan Jeffrey Epstein, die is veroordeeld voor seks met minderjarigen. Tussen 1999 en 2002 zou hij vrouwen hebben gedwongen ook seks te hebben met vrienden, schrijft de Britse krant The Guardian.

Vrienden

Bankier Epstein zou deze vrouw verschillende keren hebben gedwongen om seks te hebben met prins Andrew. Epstein en de prins zijn goede vrienden van elkaar. De ontmoetingen van de vrouw met prins Andrew zouden in New York, Londen en een Caribisch privé-eiland van Epstein zijn geweest.

Hoewel prins Andrew wordt genoemd, is hij geen officiële verdachte in de zaak. De vrouw zegt dat zij zeventien jaar was toen zij werd gedwongen om seks te hebben met de prins en andere rijke vrienden van Epstein.

Een andere man, die wel een verdachte is in de zaak tegen Epstein, zegt dat de beschuldigingen tegen hem niet kloppen en zijn ‘verzonnen’. Hij overweegt zelfs een zaak aan te spannen tegen de advocaten die de vrouw bijstaan, omdat zij welbewust leugens verspreiden in de rechtszaal.

Zaak

Er werd in 2006 een zaak tegen Epstein geopend. Hij werd ervan verdacht zeker veertig jonge vrouwen te hebben betaald voor seks. Epstein sloot in 2008 een deal met het Openbaar Ministerie en werd de multimiljonair slechts in een zaak, waarin hij een veertienjarige meisje had voorgesteld te betalen voor seks, berecht. Hij kreeg een celstraf van anderhalf jaar en zat  dertien maanden vast.

Het vermeende slachtoffer in de huidige zaak laat via haar advocaten aan de The Guardian weten dat zij opnieuw tot slachtoffer wordt gemaakt, door de beweringen dat zij alles zou hebben verzonnen. ‘Dit soort agressieve aanvallen, zijn precies de reden waarom slachtoffers van seksueel misbruik vaak hun mond houden, en daarom heb ik dat ook lange tijd gedaan. Die trend moet veranderen. Ik laat me niet weer de mond snoeren.’

Epstein heeft met diverse slachtoffers een regeling getroffen om veroordeling te voorkomen. Twee vrouwen spanden een zaak aan tegen de aanklagers, omdat de rechten van slachtoffers werden geschonden. Vorige week sloten nog twee vrouwen zich aan bij het duo. In een van hun verklaringen werd de naam van prins Andrew genoemd.

Buckingham Palace wil niet uitgebreid reageren op de aantijgingen, omdat het gaat om een nog lopende rechtszaak. Een woordvoerder laat wel weten dat alle beschuldigingen over seks met minderjarigen niet waar zijn.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.